Se oss på Facebook

Åsgårdstrand er et lite, hvitmalt bysamfunn med ca. 3000 innbyggere.

Her finnes hotell, lokal baker med nybakte "Krabbelurer", dagligvare foretninger, kafeer, restauranter og pub.

Rett ved siden av båthava ligger badestranden, hvor også Aasgaardstrand Kvindelige Badeselskab har sitt eget badehus. Rundt stranden finnes park arealer med boltringsmuligheter for både store og små.

Åsgårdstrand har et aktivt kunstnermiljø, og du kan besøke flere gallerier og kunst utsalg på en rusletur i de smale gatene. Det finnes også utsalg for smykkehåndtverkere, smykkegalleri og utstilling av antikke ur.

I Åsgårdstrand ligger en gulmalt, liten stue med en nydelig hage, vendt ned mot vannet. Denne stuen var maleren Edvard Munchs hus, hvor flere av hans mest kjente mesterverk ble til.

Verk som "Pikene på broen"(1901), "Melankoli"(1892), "Stemmen"(1892), "Skrik"(1892), "Sjalusi"(1895) og mange flere, er malt i eller har motiver fra Åsgårdstrand.

Huset er en enkel fiskerhytte, bygget på slutten av 1700-tallet. Kunstneren kjøpte det i 1897 for 800 kroner.

Mer informasjon her.

"Jeg sitter i det eneste hyggelige hus jeg har boet i -huset i Aasgaardstrand".

(Edvard Munch 1863-1944)

Edvard Munchs hus er en av Åsgårdstrand’s største attraksjoner og gir den beskjedene en særegen opplevelse. Man får lov å tre inn i den beskjedne stuen og skru klokken tilbake.

Alt inne i huset er bevart slik det var da Munch selv bodde der, og Munchs hus er pent alle dager om sommeren.

Inne i Munchs hus, slik det så ut da kunstneren levde.

Åsgårdstrand har vært et populært bade- og feriested siden 1920 årene. Hver sommer er det her et yrende liv av småbåter på fjorden og inne i havna. Å dra til stranda for å bade setter man forsatt stor pris på i Åsgårdstrand.

Åsgårdstrand har til og med sitt eget Kvindelige Badeselskab, som holder til ved siden av båthavna. Selskabet følger opp Åsgårdstrands lange badetradisjoner.

Aasgaardstrands Kvindelige Badeselskabs formål er helårsbading i Oslofjorden.  Mennene har badedag den 1. og 15.de i måneden.

Selskabet fikk sitt eget badehus lille juleaften 1993, og beliggenheten er syd for båthavna, rett ved stranda.Huset er innredet med et stort oppholdsrom, dusjer, toaletter og badstu for selskabets over 100 medlemmer.

Badehuset, omgitt av parkarealer


"Sjøfrøken" laget av Brit Bakken, utstilt utenforbadehuset.

Åsgårdstrand var egen kommune fram til 1965. Da ble det sammenslåing med Borre.

I 1989 ble Borre og Horten slått sammen til Borre kommune.

Etter lang kamp og folkeavstemming skiftet kommunen navn til Horten i 1982. Det ble avholdt gravøl på Stangsåsen for «Borre Kommune».

Rådhuset brukes i dag til restaurant, og om sommeren er det utekonserter i Rådhus kvartalet.

Kiøsterudgården ble motiv på en rekke av Munchs malerier. Det mest kjente er "Pikene på broen", som Munch malte flere utgaver av. Gården ble bygget en gang mellom 1780 og 1790 rene.

Grosserer og skibsreder Abraham Sievers Kiøsterud overtok gården i 1879 og gav den sitt navn. Lite ble forandret på Kiøsterud gård i den perioden familien Kiøsterud eide den.

Gården ble i Kiøsterud-familiens eie til slutten av 1960-rene. Den ble i disse rene utelukkende benyttet som sommersted.

"Pikene på broen" huset sett fra bryggen.

I 1927 ble gården fredet, og fremstår i dag vakker og godt vedlikeholdt.

Kiøsterudgården ble kjøpt av Olav Thon i 2006.

Vil du vite mer om Kiøsterudgården historie, se her.

Innspurten for Færderseilasen kan bivånes fra orkesterplass i Åsgårdstrand. Seilasen arrangeres hvert år 2. helg i juni.

Rett utenfor Åsgårdstrand havn er siste rundingsbøye hvor de siste krefter settes inn for å knipe seg inn foran konkurentene.

Åsgårdstrand har, i tillegg til båtforeningen, også en seilforening som ble stiftet i 1935.

Det arrangeres 6-8 regattaer årlig.

Åsgårdstrand er ikke bare seil. Båtforeningen har fom. 2009 en ny flott gjestehavn med ca.40 plasser. Her har gjestene tilgang på vann, strøm, toalett, dusj osv.

Alle Åsgårdstrands fasiliteter ligger kun et steinkast unna, og gjør derfor at alt er tilgjengelig og oversiktlig her.

Innenfor avstander på noen hundre meter finner våre havnegjester konditori, kafeer, dagligvareforretninger,  kunstgallerier, kjøpesenter, bensinstasjon, frisør, pub og  fargehandler for å nevne noe.

Åsgårdstrand har syv gater oppkalt etter billedkunstnere. Dette sier noe om en fortid preget av et kunstnermiljø.

Dagens Åsgårdstrand har også et levende kunst og kulturmiljø, og flere lokale kunstnere og kunsthåndtverkere.

Sjømannsforeningens "Havfrue". Laget av Anne-Lise Toverud.